Havadaki Radyo Frekanslarından Bedava Elektrik Enerjisi elde edilmesi...

Etrafımızda bulunan radyo frekanslarından ücretsiz elektrik enerjisi üretmek için bir Anten, küçük bir devre ve iyi bir topraklama yeterlidir. Bunun için gerekli kurulum ve devre şeması aşağıda verilmiştir.


Bu devre, çevredeki radyo frekansı dalgalarını elektrik gücüne dönüştürür. Sürekli olarak 10 Vatt 40 V gerilim sağlayabilir. Çıkış gücü, antenin yönünü değiştirerek arttırılabilir. Kurulum yeri bir şehre yakınsa veya yüksek Radyo Frekansı seviyesi üreten vericilere yakınsa optimum performans elde edilir. Anteni, büyük metal nesnelerin yakınına koymak daha fazla güç sağlar. Antenden daha iyi sonuç alınabilmesi için yüksek bir yere konumlandırılması (45 metreden daha uzun) gerekir. En iyi sonuçları almak için mümkün olduğunca yatay olarak yerleştirilir. Antene parlak bir alüminyum levha kaplamak gücü arttırır. Anten ne kadar yüksek olursa verimliliği o kadar artar. Elektronik devrenin antene daha yakın tutulması önerilir. Topraklamanın iyi iletken olması gerektiği unutulmamalıdır. Toprak ayrıca metalik, iletken boru veya çubuktan oluşmalıdır.
 Devre, serbest enerji toplayıcı devresi ve aynı zamanda pasif bir dedektör görevi görür. Bu kurulumun başka önemli bir kullanım alanı volkanik çalışmalardır. Antenin duyarlılığı, yeryüzündeki enerjinin değişimini algılama yeteneğine sahiptir ve olası bir sismik aktivite için uyarı sinyali almak için kullanılır.
Devredeki bütün diyodlar 1N4148 dir.
C1--- C8  = 0.22 uF/100V
C9---C16 = 33 uF/25V